Eerst aandacht voor jezelf!

Geplaatsts op 26/05/2020

Je hebt het vast al vaker gelezen, zorg eerst voor jezelf voor je er kunt zijn voor een ander. Weet je ook waarom het zo belangrijk is dat je dit doet?

Je energie is als de batterij van je telefoon. Gedurende dag loopt je telefoon leeg door simpelweg te zijn. Gebruik je bepaalde apps dan gaat het wat harder met het energie verbruik. En je hebt altijd die bepaalde app die je telefoon gewoon leeg trekt. Wanneer je dan ook je telefoon nog even uitleent aan een ander kan je op een gegeven moment zelf niks meer op je telefoon doen. Je kunt opladen of nog even een powerbank gebruiken maar op is op. Je telefoon gaat uit!
Zo werkt het ook met je energie. Je leeft je dag en maakt je energie op. Je hebt mensen in je leven die je energie kosten, je werk, sporten maar ook piekeren en ongezonde leefstijl kosten een heleboel energie.
En je kan je voorstellen dat wanneer je dan ook nog eerst voor een ander gaat zorgen (vaak ten koste van jezelf) dat je steeds verder van huis raakt.

Wat er gebeurt;
Je energie is bijvoorbeeld 70% wanneer je de dag begint. Je werkt, je zorgt voor je gezin, je huishouden, je luistert naar een vriendin die het zwaar heeft en opeens voel je het, op. Niks meer te geven en juist nu heb je niks te doen dus is het jouw tijd. Geen puf meer om te sporten, gezond te koken en je boek te lezen. Uitgeput plof je op de bak en zapt wat langs de zenders op tv en met misschien nog 10% energie sleep je jezelf naar bed. Veel te moe val je in slaap om halverwege de nacht nog wakker te schrikken van dingen die je nog moet. Vervolgens lig je daar weer een uur over te piekeren met het gevolg dat je de volgende dag wakker wordt met 65% energie. Je levert steeds meer in op jezelf.

Eerst aandacht voor jezelf
Je staat een uurtje eerder op met diezelfde 70% energie maar doet meteen wat meditatie of yoga oefeningen om je energie te laten stromen en met een positieve mind de dag te beginnen.
Je gaat naar de badkamer en zegt tegen je spiegelbeeld dat het een goede dag gaat worden!
Na een gezond ontbijt ga je naar je werk, je doet natuurlijk het werk waar je blij van wordt, dan krijg je er juist energie van.
Doe lekker een sport waar je blij van wordt, een die bij je past en bij je leefstijl. Je laat je regelmatig masseren en volgt een cursus mediteren.
Je spreekt af met mensen die je energie geven en wilt wel luisteren naar hun verhalen maar neemt ook je plek in om je eigen verhaal te doen.
Versimpel je leven en huishouden. Wanneer je dingen doet omdat het moet….vraag je dan af van wie het moet en wat er zou gebeuren wanneer je het niet of later zou doen.
Doorbreek vaste patronen en doe eens wat nieuws. Daar krijg je ook energie van.
Neem de tijd om gezond te koken, neem eens een bad en wees compleet in het moment. Het verleden is geweest en de toekomst moet nog komen.
Nu is het moment en je kunt daar volledig in aanwezig zijn. Geniet van kleine dingen, verzand eens in het kijken naar een dier, een bloem of staar eens lekker voor je uit.
Het zijn is meer dan voldoende, laat het doen maar even los.

Behoefte aan tijd voor jezelf?
Boek eens een massage voor jezelf. Dit geeft rust, je komt in contact met je lichaam en balans volgt automatisch.
Ik sta voor je klaar. Je mag natuurlijk praten maar genieten en zijn in de stilte is soms ook heel prettig. Geef aan wat je wilt en ik zal er voor je zijn.