Thuiswerken, hoe houdt je het leuk?

Geplaatsts op 27/03/2020

Je werkt thuis, geen files, afstand van de collega’s. Eerst klinkt het allemaal erg leuk, maar dan?
Langzaam ontstaan er thuis ook irritaties, lichamelijke klachten, verveling misschien en hoe blijf je jezelf elke dag weer motiveren?

Sta elke dag op dezelfde tijd op als dat je normaal naar je werk zou gaan en begin met wat yoga, zonnegroetjes om je energie alvast te laten stromen.
Doe wat buikspieroefeningen en rol jezelf af om je rug soepel te houden.
Neem een verkwikkende douche en een gezond ontbijt.
Creëer voor jezelf een werkplek waar je rustig kunt werken, een goede houding kunt aannemen om lichamelijke klachten te voorkomen. Probeer alle stoelen in huis uit tot je de juiste hebt gevonden!
De werkplek is het liefst buiten je woon en slaapruimte om zo toch ook nog wat privé gevoel te houden.
Werk net als je normaal gewend was en neem regelmatig een pauze voor wat drinken en loop meteen even een rondje in of rond het huis.
De kunst is dan om weer actief verder te werken want de afleidingen thuis zijn groot.
Maak elke dag op een vaste tijd een bel of online afspraak met je collega’s zodat je toch van elkaar op de hoogte blijft.


Moeite met je dagindeling?
Maak op maandagmorgen een werkverdeling voor de hele week en houdt je daar ook aan. Zo houd je alles bij en voorkom je problemen.
Thuiswerken hoeft niet vervelend te zijn. Verwen jezelf na een dag werken met iets waar je de hele dag naar uitkijkt. Met je boek in de zon, met een biertje op de bank.

Positief denken.
Betrap je jezelf erop dat het soms heel negatief is in je hoofd? Blijf positief denken, tel je zegeningen. Geen file, lekkere koffie, de kat die op je schoot ligt tijdens het werken.
Natuurlijk wilden we het allemaal anders, ik ook, maar zoek de zonnige momenten en wees dankbaar.
Liefs Wendy