Zelfreflectie

Geplaatsts op 14/04/2020

In tijden waar alles uit zijn oorspronkelijke vorm wordt getrokken. Waar alles wat veilig en vertrouwd zijn gang ging opeens anders voelt, daar is het tijd voor zelfreflectie.
Je neemt je vast vaker voor om beter voor je lichaam en geest te zorgen. Tijd te nemen voor wat je werkelijk belangrijk vindt. Toch lijkt er altijd wel weer iets te zijn wat belangrijker is.
Dat brengt je meteen bij de kern van waar het anders mag. In jouw universum hoor jij natuurlijk op nummer een te staan.


Wanneer je het woord zelfreflectie splitst kom je eerst op Zelf. Jij als eenheid, als mens, als mooi levend wezen. Jij mag kijken naar jezelf, wie ben jij en wat wil jij.
Weet je wat je belangrijk vindt, wat je gelukkig maakt en vooral wat je een gevoel geeft van heel zijn? Wat maakt je compleet als mens.
Mis je je werk, je collega’s, je sociale contacten? Verveel je jezelf of vermaak je jezelf nog prima?
Ik lees dat de gemeentewerf hier in het dorp vraagt om alleen nog te komen als je echt ergens vanaf moet en daar niet mee kunt wachten. Mensen ruimen op, maken schoon, bouwen iets nieuws misschien.
Helemaal goed, opruimen geeft ruimte in je hoofd en (ver)bouwen is ook open staan voor wat nieuws. Het is alleen allemaal buiten jezelf.

Deze tijd is de uitgelezen kans om te voelen, te ervaren, de tijd te nemen voor je binnenwereld. Misschien ligt er wel een nieuw leven op je te wachten met nieuwe mogelijkheden en mooie uitdagingen.
Waarschijnlijk weet je dit ook al maar nam je nooit eerder de tijd om hiermee aan de slag te gaan.
Keuzes maken is soms lastig en spannend maar iets nieuws kan ook nieuwe energie geven, een impuls die je nodig hebt om verder te groeien.
Mocht je het lastig of eng vinden dan kan je mij altijd bereiken voor coaching en ondersteuning.
Laat mij weten hoe het gaat!

Belangrijk aandachtspunt voor iedereen die met zichzelf aan het werk gaat: Je mag fouten maken, je kan steeds opnieuw beginnen en zie alles als een uitdaging. Ik wens je succes en wijsheid.